CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

jom KLIK

Sunday, 30 December 2012

Nak kurus x payah berlapar, hanya memakai korset Dx sahaja


Semua wanita sukakan kecantikan. Siapa yang x nak cantik.

Persepsi manusia sekarang kurus mesti cantik. Betul tak? Kadang-kadang bila kita tgk sorang perempuan tu, muka dah cantik tapi GEMUKS.
Kulit putih gebu tapi GEMUKS.

semuanya x kena, patutnya kita bersyukur dengan apa yang telah ALLAH kurniakan kepada kita. 

oleh itu jagalah, peliharalah badan yang ALLAH anugerahkan ini. 
Badan ini pun hanya pinjaman semata-mata.

Semua orang suka makan betul. Sama ada makanan itu sedap @ x sedap kita makan jer.. :0)
makan yang keterlaluan yang akan menyebabkan kenaikan berat badan sekiranya tidak dikawal.

dengan hanya memakai KORSET DX LINGERIE ELKEN, 
anda dapat mengawal nafsu makan anda.
Anda tidak perlu berlapar untuk diet.
Anda boleh makan apa saja.
Tidak perlu diet KARBO

ini kerana waist nipper dan body shaper akan mengempiskan perut anda.
Anda akan AUTOMATIK kenyang dan akan berhenti makan  
Semua orang suka makan betul. Sama ada makanan itu sedap @ x sedap kita makan jer.. :0)
makan yang keterlaluan yang akan menyebabkan kenaikan berat badan sekiranya tidak dikawal.

dengan hanya memakai KORSET DX LINGERIE ELKEN, 
anda dapat mengawal nafsu makan anda.
Anda tidak perlu berlapar untuk diet.
Anda boleh makan apa saja.
Tidak perlu diet KARBO

ini kerana waist nipper dan body shaper akan mengempiskan perut anda.
Anda akan AUTOMATIK kenyang dan akan berhenti makan  
Apa yang perlu anda buat ialah perlu fokus,
kenapa anda nak kurus 
untuk apa
untuk siapa
dan 
mengapa

KORSET DX LINGERIE ELKEN ini sangat selesa dipakai
so anda boleh memakainya setiap hari tanpa halangan contohnya tiada lagi masalah
sakit belakang
long girdle susah nk tanggal kalau nk ke toilet
long girdle ketat sangat
besi mencucuk pinggang
ambil masa yg lama dalam tandas
kainnya panas

dah beli korset mahal-mahal lepas tu kenapa x pakai?
apa yg menyebabkan anda x pakai?




sbb X SELESA bukan?
sbb tu tersorok dalam almari baju saja
berbaloi ke beli korset ribuan ringgit lps tu x pakai , bg almari yang pakai?

dengan DX LINGERIE ELKEN anda tidak akan mengalami masalah seperti itu
ini kerana ianya sangat selesa dan fleksibel
tulang teflon boleh melentur sehingga 360 darjah
bila satu hari x pakai, anda akan rasa KELAINANNYA :)
 Sila sms 016-666 4769 @ pm saya whatsapp 012-609 4764 untuk set temujanji samada di pejabat @ di rumah

Friday, 28 December 2012

Testimoni DX LINGERIE ELKEN


JOSLIANA PALILU MEMAKAI DX LINGERIE ELKEN
PANDANGAN BELAKANG


PANDANGAN HADAPAN



PANDANGAN SISI



JOSLIANA PALILU MENGANDUNG



 DARI PANDANGAN BELAKANG X NAMPAK MACAM MENGANDUNG



DARI PANDANGAN HADAPAN


SEBELUM JOSLIANA PALILU MEMAKAI DX LINGERIE ELKEN



SELEPAS JOSLIANA PALILU MEMAKAI DX LINGERIE ELKEN

Saya just nak share 1 produk ni namanya DX LINGERIE.
memang sedap dipakai dan sangat selesa.
Nak pegi toilet pun senang sbb long girdlenya senang nak buka.
Nak sembahyang x payah nk buka waist nipper @ body shaper.
Masa period pun boleh pakai
Kainnya serap peluh
Bila makan AUTOMATIK boleh control sbb cepat kenyang
Harga yang berpatutan dan yg bestnyer leh buat ANSURAN AEON J
Bila dah kurus kita leh outer bg kecik skit
Dalam pantang pun boleh pakai korset nih
Bg yg bersalin normal lagi cepat Nampak SHAPENYER
Bg yg bersalin ceasar selepas 2 bulan @ 3 bulan baru leh pakai DX

 Awak boleh cuba fitting DX ni dulu. x beli pun xpa... tiada pakzaan ...
just try n tgk perbezaannya
Proses fitting ni macam kita beli baju @ seluar kat supermarket… mesti nk kena try pakai dulu kan… muat ker.. ketat sangat ker… macamtu la korset DX ni, kena fitting dulu untuk nak tahu saiz yang betul J
1. supaya anda dapat rasa pengalaman pakai dan boleh rasa kainnya macam mana, material nya macam mana.
2. Jika anda masih mencari-cari korset. Anda dapat membuat pilihan dengan betul yang setanding dengan wang yang dilaburkan. anda boleh compare korset mana yang selesa untuk anda.
3. Bagi mereka yang berminat untuk beli, untuk menentukan saiz yang betul-betul tepat dan selesa untuk dipakai seharian.
Sila sms 016-666 4769 @ pm saya whatsapp 012-609 4764 untuk set temujanji samada di pejabat @ di rumah 

Saturday, 6 October 2012

Ingin Cuba Mengandung.... Boleh Cuba Ini....




Bagi setiap pasangan suami isteri yang berkahwin mesti dan pasti inginkan anak sendiri iaitu zuriat dari diri sendiri kan... Semua itu adalah rezeki daripada Allah SWT.

Sama juga seperti saya. Untuk makluman saya telah berkahwin pada 28/11/2008. Tahun ni 2012 dah nk masuk tahun yang ke-4 sy mendirikan rumahtangga. Suami saya merupakan anak yg ke-2 dari 4 org adik-beradik. Suami juga org yg pertama berkahwin di dalam familynya. Bermaksud saya adalah menantu yang sulung dalam keluarga suami saya. Lihat betapa tekanan @ stressnya saya apabila sedara-mara sebelah suami bertanya bila nk ada org baru... memang sensitif dan amat terasa bila ada org yg bertanya mcm tuh...pernah rasa mcm x nak pegi kenduri, open house sbb takut nanti diaorg mesti tanya.bila diaorg tanya tuh, airmata nih macam nk menitik jer tapi tahan jer... tapi apa yg ada dalam hati tiada siapa yg tahu....

mmg sedih dan kecik hati... siapa yg x nak anak kan.... semua itu adalah rezeki dr Yang Maha Esa, kita sebagai hamba-Nya hanya berdoa dan berikhtiar.

Dah macam-macam produk sy minum, makan, telan dan sebagainya.

Di antara usaha yang saya lakukan untuk hamil ialah :-

1) Berurut 3 hari berturut-turut dengan mak bidan ( lebih kurang 4 org mak bidan) untuk naikkan peranakan @ sengkak  (sy start berurut bila usia perkahwinan dah menjangkau setahun ke atas)

2) mandi bunga pun ngan mak bidan (sekali jer)

3) g klinik kesihatan (cek hormon , darah - suami/isteri) - semua ok :)

4) makan ubat utk kuruskan badan (SD11, Polytermex, Dr. Aishah Solution n mcm-mcm lagi)

5) makan asid folik beli kat farmasi tp x konsisten

6) makan serbuk apa tah dr Mekah MIL bg... Ya Allah sy x lalu nk telan tp telan la juga

7) jumpa mak bomoh ala-ala nk buang apa yang patut ( contoh saka, ada gangguan) sampai lebam-lebam kat badan

8)sy x pernah amik supplemen yg lain contoh seperti BIODEX @ sebagainya sbb nk kena consume konsisten dan harganya yg mahal
LACTOSE-S

SPIRULINA
KOLAGEN EL-MARINO
KOLAGEN EL-MARINO

SELULIT GEL
DX LINGERIE
segala-galanya berubah apabila saya start join ELKEN. sy join elken hanyalah untuk membeli DX LINGERIE untuk kuruskan badan. sebabnya saya tau, sy bukan jenis yg senang nk telan ubat kurus jenis cecair nih... So dgn memakai DX LINGERIE, sy dapat mengawal pemakanan sy sbb makan skit jer pun dah cepat kenyang. badan pun dah ada SHAPE tu yg best tuh..badan jadi kemas dan tidak menggeleber. Sebelum pakai DX LINGERIE, sy akan sapu SELULIT GEL di bwh lengan, perut dan paha. Lepas pakai DX LINGERIE, sy akan urut dan usap di sekitar kwsn perut naik ke atas. mcm tok bidan yg dok urut tuh. utk naikkan peranakan. setiap hari sy buat mcm tuh.



lps sebulan pakai DX, sy diperkenalkan dengan LACTOSE iaitu produk untuk cuci usus. Lactose ni mmg bagus untuk buang toksin dalam badan dgn kata lain untuk cuci usus besar dan usus kecil dalam badan kita. saya minum lactose perisa oren sebelum tido waktu malam. keesokkan paginya terus g tandas buang air besar. sy minum 7 hari berturut-turut utk cuci usus. sy ni asyik makan jer, semua bedal tapi usus x penah cuci. so mmg sy konsisten minum 7 ari direct sbb bila dah cuci usus, kita amik suplemen apapun, bdan kita cepat serap nutrien @ khasiat dr suplemen yg kita amik.


Lepas amik lactose, sy amik KOLAGEN EL-MARINO. Kolagen mmg bagus untuk keseluruhan kulit badan kita. Kulit jadi semakin lembap dan bersih. Yg best tuh pipi nampak GLOWING... rasanya pun sedap manis-manis masam rasa buah delima.. mmg sedap sebabtu la sy boleh minum... hehehehhehe....


mmg sy konsisten minum satu hari 2 sachet ikut kpd usia :)
Pada masa yg sama juga, sy amik supplemen SPIRULINA. sy makan spirulina ni pon sbb dapat free masa g winner's nite arituh. sy paksa hubby makan sbb apa dia memang seorang yang kuat merokok. so dengan makan spirulina dapatlah seimbangkan badan dia. dah la dia tuh x suka makan sayur. so ari2x sy paksa dia amik spirulina. pagi 5 biji dan malam 5 biji. masa bulan puasa. SPIRULINA mmg sangat membantu. badan x rasa letih dan x cepat lapar. yg ni diakui sendiri oleh hubby. so sy memang konsisten amik spirulina husband n wife.



Alhamdulillah, rezeki Allah nk bagi kepada kami berdua, pada bulan Ramadan sy disahkan MENGANDUNG 4 minggu. itupon sbb period sy lambat 10 hari. selalunya period sy mmg on time. kalau lewat pun sehari jer...sy igt period lewat sbb sy BERPUASA.. normal la kan bila kita puasa period lambat skit. sy x nak buat UPT sbb takut frust sbb sebelum ni kalau lewat skit mesti cek... so sy n hubby x nak berharap sangat. even masa period lewat tu pon sy masih lagi memakai DX LINGERIE. bila hari ye ke-10 sy minta hubby belikan UPT sbb sy nk confirmkan kalau sy x prgnant saya still boleh pakai DX LINGERIE. nanti bila saya x tau yg sy prgnant, sy masih lagi memakai DX LINGERIE takut something happen kat baby lak....1st sy cek nampak blur jer... so sy x sure prggy ke tak... sbb dah lama x buat UPT :)


bila g opis, sy citer kat opismate saya kak Zoolia, Adie n kak Farah. Kak Farah dengan confidentnya kata yg sy ni prgnant. sbb kak Farah byk pengalaman bab2x UPT ni.. katanya... :)
on the spot diaorg srh hubby n sy g klinik sbb kalau tahu awak prgnant kita boleh amik langkah berjaga-jaga. diaorg yg excited. terharu sgt sy sbb diaorg concern about me. tghari tu jgk sy g klinik buat urine test. Alhamdulillah doktor pun sahkan saya mengandung.


Ya Allah masa tu perasaan saya hanya Tuhan sj yg tahu. nk nangis tp malu kat doktor. doktor pun ckp Alhamdulillah rezeki Ramadan. yg hubby lak muka blur.. :)


bila masa dalam keta, hubby tny betul ker? terus dia kata ni mesti sbb kita makan SPIRULINA kan :)....dia mcm x cayer... sbb sepanjang perkahwinan, sy x pernah lekat @ prgnant... ni lah 1st time. terus call mak ngan ayah kat kg dan MIL. diaorg sume happy. cuma MIL pesan b4 kandungan 3 bulan jgn bgtau sapa-sapa yer.. sbb kita x tahu kan hati manusia.. so sy ngan hubby mmg simpan rahsia ni seboleh yg mungkin. ye la kan, lama kami tunggu...



Alhamdulillah,now usia kandungan saya 3 bulan 2 minggu...

x ramai rakan @ kawan opis yg tahu pasal berita nih.. kalau yg tahu pun, mesti ada yg sampaikan...

itu sahaja yg sy nk kongsikan bersama anda. ini adalah testimoni diri saya sendiri. ini adalah kisah benar dan bukan rekaan semata-mata.

Wednesday, 18 July 2012

DX LINGERIE


Percaya atau tidak, dengan pemakaian DX Lingerie dapat menutup segala lemak-lemak berlebihan di badan kita dengan serta-merta. Tiada lagi lemak di bawah ketiak, di belakang badan akan jadi 'flat', dan bahagian perut tidak lagi ada lebihan 'tummy' & dapat mengecilkan paha. Dengan DX Lingerie. baju yang dipakai akan nampak terletak di badan kerana jika anda ingin badan yang sempurna, pilih la DX Lingerie...!!!

Dengan percubaan pemakaian percuma dalam 5 minit anda tentu akan teruja melihat perubahan pada diri anda. 
Testimoni Diri Saya Sendiri
Kerana dirimu begitu berharga.
Saya berada di Putrajaya, Bagi anda yg berada di luar kawasan Putrajaya, boleh pm sy untuk set temujanji utk fitting DX ok...

Ada sesiapa nak cuba secara PERCUMA?
Ramai betul yang email dan PM saya tentang DX...cuma bila ajak set appointment untuk mencuba...
mereka macam fobia...
ada yang cakap takut kena paksa beli...( sebab ada yang berpengalaman dipaksa beli)
Jangan risau... 
saya TIDAK AKAN PAKSA anda untuk membeli..
tujuan set appointment adalah untuk bagi CUBA PAKAI DX...bila anda pakai anda rasa pengalaman dia macam mana. terpulang kepada anda untuk beli atau tidak...
sebab... jika anda beli saya memang untung. Tapi kalau anda tak beli saya sikit pun tak rugi.. jadi disini tiada istilah saya nak paksa anda... sebab yang penting adalah keselesaan semasa anda pakai...

Nak cuba dulu... tak nak beli pun saya tak kisah...
JANGAN RISAU. TIADA PAKSAAN...
saya memang tak suka paksa orang. nak orang beli dengan rela hati..

DX lingerie ini perlu dicuba pakai dahulu sebelum beli ya. Sebab saiz dia tidak sama dengan saiz bra atau pakaian dalam biasa. Tujuan cuba pakai adalah untuk anda tahu selesa atau tidak. daripada situ kita akan tahu saiz sebenar anda. Bukan main ukur-ukur then dapat saiznya.

sila hubungi
ayu 016-666 4769
FB : Rohayu Seri Kembangan

Tuesday, 17 July 2012

Dah Nak Puasa... PAS tuh Raya


DX LINGERIE

Bagi yg akan mengakhiri zaman bujang lepas raya nih..
DX LINGERIE sangat sesuai dipakai di hari perkahwinan anda

Alangkah indahnya sekiranya dapat memakai baju seperti ini...
Terasa seperti Sang Puteri yg sedang menunggu Si Puteranya

rampingyer pinggang


keciknyer pinggang Dato' CT



kejap je masa berlalu .. dah nk puasa,... pas tu dah nk raya kan...
mesti semua dah sibuk nak beli BAJU RAYA.. berapa pasang baju raya tahun nih? mesti paling kurang pun 3 helai kan... :)

Cantik tak baju Dato' CT pakai Nie?
Cantik tak kalau Kita yang pakai?

itu lah persoalan kita setiap kali nak raya dan nak beli baju raya..

anda dah tempah baju raya?
mesti mahal2 penuh dengan diamond labuci2 manik2 berkelip2 di baju..

tapi apa guna baju raya kita mahal2 tapi lemak di perut seperti mangkuk tingkat terbonjol2.. spare tyre sana sini

orang tak tengok pon baju kita yang mahal, cantik dan design yg moden tuh

yang dia tgok "Lemak2" kita yang bertingkat2..

baju cantik bila di pakai yang ada mangkuk tingkat terus tak cantik..

lagi SAKIT HATI bila balik kg raya, orang kg tegur " amboi semakin sihat dan berisi"... tersentap.... mood raya pun hilang...nak ziarah jiran tetangga dan saudara mara pun malu sbb nanti mesti kena tegur.....

Apa kata kita hadiahkan kpd Diri kita sendiri sepasang DX Lingerie untuk membentuk kan balik bentuk badan kita..

dan pakai baju apa pon cantik.. keyakinan diri pun semakin bertambah :)

berminat untuk FREE FITTING sila PM sy yer :)
atau sms sy 016-666 4769